Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zoete aardappel wint terrein in Duitsland

Zoete aardappelen winnen terrein in de Duitse markt en bieden fabrikanten in diverse productcategorieƫn een breed assortiment om de voedingswaarde van hun producten te verbeteren.

Deze groeiende populariteit ligt in de lijn met de voorkeuren van de consument aangezien driekwart van hen in Duitsland zegt verschillende soorten groenten en fruit te willen proberen, blijkt uit een onderzoek van marktonderzoeksbureau Mintel.

Zoete aardappelen worden steeds populairder, niet alleen in Duitsland, maar in heel Europa. Hoewel de markt voor zoete aardappelen nog relatief klein is, groeit de import en consumptie snel.

De groeiende voorkeur voor de knol kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, zoals de goede smaak, de grote veelzijdigheid en, in het bijzonder, de gebalanceerde voedingssamenstelling.

Naast de gezondheidsvoordelen is de vraag naar zoete aardappelen afhankelijk van het gedrag van Europese consumenten die op zoek zijn naar afwisseling.

Naarmate consumenten zich meer bewust worden van gezonde voedingsgewoonten en meer aandacht besteden aan de kwaliteit van hun dieet, zal de populariteit van zoete aardappelen naar verwachting blijven stijgen.

Bron: Agraria.pe
Publicatiedatum: