Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Familiebedrijf Paparoni

Italiaanse biologische citroenen voor de nichemarkt

"Wij beschikken over 15 hectare grond met daarop de gewone Femminello citroenen, Zagara bianca citroenen en Cappuccio citroenen, een afstammeling van de Femminello. De laatstgenoemde is de citroen waar ons bedrijf mee is begonnen en deze heeft dit jaar een uitstekende kwaliteit en ook de aantallen vallen niet tegen. De citroenen zijn vroegrijp en zelfs twee weken eerder dan de Zagara," zegt Giancarlo Paparoni over het gelijknamige familiebedrijf dat sinds 1900 onderdeel uitmaakt van de Italiaanse citrusteelt.De Cappuccio citroen onderscheidt zich door zijn essentiële oliegehalte, sappigheid en hoge zuurgraad. In de toekomst krijgt deze citroen wellicht een beschermde geografische aanduiding.


Giancarlo Paparoni

Onlangs is de Ovale calabrese sinaasappel aan de productie toegevoegd. Deze sinaasappel blijft na de oogst lang houdbaar, is bijzonder sappig en heeft en suikergehalte van gemiddeld 12/13 graden Brix.


Foto: rechtsboven staan olijfbomen die ooit werden gebruikt om het citrus te beschermen tegen de hitte en tevens dienden als windscherm.


"Siciliaanse producties hebben steeds vaker te lijden onder buitenlandse cultivars, maar we begrijpen niet want de lokale rassen zijn superieur en inheems en het sap is van hogere kwaliteit," klaagt Paparoni.

Videointerview met Giancarlo Paparoni


"De vraag naar de perfecte gele citroen heeft misschien een directer effect op de consument, maar in feite betekent het niets want de kleur heeft niks te maken met de rijping en de kwaliteit van het citrus," merkt de ondernemer op.Al het citrus van Paparoni is volledig biologisch gecertificeerd en 90% van de productie wordt geëxporteerd. Binnenkort hoopt het bedrijf ook naar Nederland te kunnen exporteren.


Paparoni toont de bloei die medio december te lijden heeft onder de klimaatveranderingen.


Het bedrijf levert met name aan distributeurs in het buitenland die actief zijn in de nichesector, zoals kleine supermarkten en platforms die hun klanten op verzoek bedienen.

"Wij vinden het belangrijk dat het afzetproces van een goed en winstgevend product voor zowel producent als consument rechtvaardig en eerlijk verloop zodat het product in zijn waarde wordt gelaten," zegt Paparoni.Het bedrijf heeft ook een faciliteit voor agrotoerisme (foto boven en beneden). De gasten kunnen op deze manier de intense smaken en aroma's ervaren van het citrus van Sicilië.Contact:
Azienda Agricola Paparoni

Piazza Merendino, 31
98071 Capo D'Orlando (ME) - ITALY
Tel.1: + 39 3384411556
Tel.2: +39 3920043188
Email: azcontura@gmail.com
Web: www.agricontura.it

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018