Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Gold-kiwi's per trein van China naar Europa

Op 20 november werd een ceremonie gehouden ter ere van de eerste reis via de Chengdu Agricultural Produce China-Europe Express Railway. De ceremonie werd gehouden op het internationaal treinstation in Qingbaijiang. Dankzij de nieuwe treindienst kunnen tuinbouwproducten uit Chengdu nu razendsnel hun weg vinden naar de Europese markt. Het is tevens voor het eerst dat er gebruik wordt gemaakt van koeltransport via een spoorweg die is opgezet voor het Belt and Road-initiatief. Dit initiatief is gestart door secretaris-generaal Xi Jinping met het oog op meer handel tussen China en Europa.


De ceremonie voor de eerste reis via de Chengdu Agricultural Produce China-Europe Express Railway

De eerste lading die via de verbinding naar Europa ging betrof goldkiwi's van Cinoong. Het bedrijf heeft via de verbinding nieuwe kanalen en markten geopend voor de handel in versproducten.

Het proeven van goldkiwi's tijdens het evenement

Om ervoor te zorgen dat de Chengdu-Europe Express Rail een succes wordt, heeft het bedrijf Chengdu Tianfuyuan Brand Marketing al zijn middelen toegewend. Er werd gebruik gemaakt van advies van een groot aantal betrokken instanties, zoals de overheid in Chendu, het bureau voor quarantaine en inspectie voor import en export, de Chengdu-Europe Express Rail Transportation Center, het eerder genoemde Cinoong, Kangyuan Company, het Nederlandse Dong Cheng Group en het Franse Le Di Ye Si Group. Aan de hand hiervan werd een plan opgesteld om kiwi's uit Chendu efficiënt op de Europese markt te krijgen. Binnen een maand tijd werden zowel een plan voor export als verschillende partnerschapsprogramma's opgesteld.


Goldkiwi's van Cinoong

Cinoong is de belangrijkste exporteur voor vers fruit in Chengdu. CEO He Zong was persoonlijk bij de ceremonie aanwezig. Tijdens de ceremonie werden de kiwi's geproefd door locoburgemeester Liu van Chengdu, die erg positief over het fruit was.

Cinoong heeft eerder al kiwi's geëxporteerd naar een aantal verschillende landen, zoals Singapore, Rusland, Canada en Nederland. Zodoende heeft het bedrijf stabiele handelsrelaties opgebouwd met importeurs en retailers in Nederland en Singapore.


Goldkiwi's

Vroeger was zeevracht de voornaamste manier voor de import en export. Veel Chinese producten worden nu geëxporteerd aan de hand van richtlijnen van de Belt and Road Initiative. Dit gebeurt in verschillende landen met behulp van promotieacties en overheidssteun. De nieuwe spoorlijn is niet alleen een sneller alternatief voor zeetransport, maar stimuleert ook de relaties tussen China en Europese landen.


Rode, groene en goldkiwi's

De kiwi's zijn van groot belang voor het succes van de nieuwe spoorlijn. De kwaliteit en de veiligheid van het fruit is van te voeren goed geïnspecteerd, zodat er tegemoet wordt gekomen aan de vereisten voor import van de EU. Naast goldkiwi's worden ook rode en groene kiwi's geëxporteerd.

Kiwi's bij een haven

De export van kiwi's is niet alleen een voorbeeld van de internationalisering van tuinbouwproducten uit Chengdu. Het is ook een voorbeeld van internationalisering van algemene export van China naar het westen. Dit laat zien dat het mogelijk is om via de spoorlijn in de toekomst allerlei producten te exporteren en het is zodoende een belangrijke stap in de relatie tussen China en het westen.

Bron: Cinoong International Trade Department

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018