Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Sterk concurrerend vermogen voor Chinees knoflook

"Het areaal knoflook in Jinxiang is ten opzichte van vorig jaar iets afgenomen. Als er echter geen extreem weer is, zal de opbrengst per hectare toenemen. De gemiddelde knoflookprijs is dit jaar iets gedaald. Naar verwachting zullen de prijzen tot aan het Chinese nieuwjaar in februari geleidelijk toenemen. Daarna nemen ze mogelijk weer af," aldus James Duan van Jining Brother International Trading.


Een medewerker weegt knoflook


Knoflook in premium verpakking 


Knoflook uit Jinxiang

"Ons bedrijf bevindt zich in het Chinese middelpunt voor de knoflooksector, namelijk het district Jinxiang in Jining. De knoflook is afkomstig van onze eigen knoflookplantages, die het GlobalGAP-certificaat dragen. Per jaar wordt hiervandaan 15.000 ton aan knoflook geleverd. We zetten ons knoflook op de markt onder het merk Brother Kingdom. Via de haven van Qingdao exporteren we 50% van ons aanbod naar de Zuidoost Aziatische markt, 20% naar Europa en 30% naar het Midden-Oosten en Afrika."

Knoflook van het merk Brother Kingdom 


Verpakte knoflook

Knoflook voor export

"Qua export leek ons seizoen op dat van vorig jaar. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer teeltgebieden voor knoflook bij gekomen in Europa, Noord-Afrika, Zuid-oost Azië en Zuid-Amerika. Dankzij onze goede kwaliteit en onze duidelijke prijsvoordelen vormt dit echter geen bedreiging voor het concurrerend vermogen van Chinees knoflook op de wereldmarkt. Omdat er ook geen sprake is van extreem lage prijzen of roekeloze uitbreiding van de teeltgebieden zijn onze vooruitzichten voor de export erg optimistisch."

James Duan
Jining Brother International Trading Co., Ltd.
Phone: +86 537 3152 788
+86 139 0537 7861

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018