Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
zelf inhoud samenstellen

Sicilia Agrumi: bestel via internet je gepersonaliseerde doos citrus

"Onze klanten kunnen op onze website een gepersonaliseerde doos samenstellen met een mix van sinaasappelen, citroenen en andere typische nicheproducten uit ons gebied. Daarmee onderscheiden we ons van andere citrustelers," zegt Giuseppe Laros, eigenaar van Sicilia Agrumi.


Op de foto: Giuseppe Larosa

"Directe verkoop via internet is een uitdaging want de citrussector op Sicilië is over het algemeen behoorlijk complex, met name in relatie tot de markt. Het belangrijkste is dat we het product moeten beschermen tegen de bedreiging van onze concurrenten want zo kunnen we de groei van de economie garanderen. Door middel van e-commerce wordt de toeleveringsketen voor de verkoop van gecultiveerde citrus ingekort en dat is een groot pluspunt."



Sicilia Agrumi is meer dan 50 jaar geleden opgericht en inmiddels beschikt het bedrijf over 10 hectare grond waarop ongeveer 4000 bomen staan.



Naast citroenen heeft het bedrijf ook verschillende soorten sinaasappelrassen.



"Sinds twee jaar verkopen we onze producten direct aan de consument en leveren we niet meer aan groothandelaren. Op dit moment verzenden wij de bestellingen alleen naar consumenten in Italië, maar hopelijk veroveren we in de toekomst ook andere Europese markten," zegt Giuseppe.



"We produceren ongeveer 400 ton citrus per jaar en de verkoopprijs is zeer aantrekkelijk. Met het besluit om te starten met directe verkoop heeft het bedrijf een koerswijziging in gang gezet die gebaseerd is op de exploitatie buiten de traditionele verkoopkanalen," benadrukt Giuseppe.



"Door het gebruik van e-commerce kunnen we de consument een product leveren dat is geoogst op de dag van verzending. Tegenwoordig is de consument veeleisend en op zoek naar producten van uitzonderlijke kwaliteit en wij kunnen voorzien in deze behoefte. De vooruitzichten op de lange termijn zijn dan ook rooskleurig," concludeert Giuseppe.

Contact:
Sicilia Agrumi di Giuseppe Larosa

Via Ardeatine 40 - Solarino (Sr)
Tel.: +39 380 657 6405​⁠​
Mail: info@siciliaagrumi.it
Web: www.siciliaagrumi.it
Publicatiedatum: