Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer vraag naar Texaanse grapefruit

Rode grapefruit heeft in Texas op dit moment zijn seizoenspiek. Lone Star Citrus Growers is gevestigd in de Rio Grande-vallei in Texas en heeft van oktober tot april zijn nieuwe Winter Sweetz-grapefruits in aanbod. De seizoenspiek zal aanhouden tot maart. "Het weer heeft tot op dit punt in het seizoen heel goed meegeholpen. We hebben qua volume een mooie opbrengst," zegt April Flowers van Lone Star. Ook is de kwaliteit volgens haar goed. De maten van de grapefruit zijn iets groter dan het gemiddelde dankzij neerslag die in oktober viel.



De consumptie van grapefruit neemt toe. Er is meer vraag naar Texaans fruit dan vorig jaar. "Wegens de schaarste die werd veroorzaakt door de orkaan Irma in Florida is de vraag naar grapefruit uit Texas aanzienlijk toegenomen," zegt Flowers. 



De plantages in Florida hebben het nog steeds zwaar door de nasleep van de orkaan. "De grootste uitdagingen van dit seizoen hebben te maken met de schaarste die is ontstaan door Irma. Als 40% van het lokale aanbod aan grapefruit in de winter wegvalt, krijg je een erg lastige markt. Hoewel Texas in staat is om zoveel mogelijk gaten in de markt te vullen, blijft dit uitdagingen geven," zegt Flowers tot slot. 

Voor meer informatie:
April Flowers
Lone Star Citrus Growers
Ph: 956-424-7775
Publicatiedatum: