Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
6 februari, Berlijn

FRUTIC Symposium focust op water

Het 11e internationale FRUTIC Symposium, dit jaar gewijd aan het onderwerp "Efficiënt gebruik van water", vindt plaats op 6 februari 2018, de dag voor de opening van de Fruit Logistica in Berlijn.

Inhoudelijk behandelt het symposium het onderwerp "Water" - van het doelgerichte gebruik van nauwkeurige irrigatie voor een betere kwaliteit vruchten tot de nieuwe sensortechniek voor het registreren van de toestand van het water in vruchten en het gebruik van water bij opslag en verkoop. Vooral in de periode na de oogst speelt water een doorslaggevende rol bij het behoud van kwaliteit en voedselveiligheid - van wassen, reinigen, zuiveren en koelen tot aan de warmwaterbehandeling van fruit. Naast nieuwe methoden worden ook innovatieve concepten gepresenteerd over hoe de vorming van water in verpakkingen kan worden gereduceerd.

Bovendien hebben de bijdragen betrekking op nieuwe niet-destructieve methoden voor kwaliteitsbepaling, een gerichte behandeling na de oogst en opslag van fruit, groenten en noten.

Als belangwekkende sprekers konden internationaal toonaangevende deskundigen worden gestrikt: Prof. Juan José Alarcon van CEBAS CSIC, Spanje en prof. Merete Edelenbos van de Universiteit van Aarhus, Denemarken.

Als onderdeel van het Fresh Produce Forum en het Future Lab zullen wetenschappers hun onderwerpen tevens op de volgende drie beursdagen op de Fruit Logistica presenteren.

FRUTIC biedt niet uitsluitend een platform voor een intensieve uitwisseling van actuele trends en nieuwe ontwikkelingen tussen de wetenschap en de praktijk. Het gaat er tevens om de behoefte aan onderzoek van de branche te peilen.

Het FRUTIC Symposium wordt door het Leibniz-Institut für Agrartechnik und Biookonomie e.V. (Duitsland) in samenwerking met de Università degli Studi di Foggi (Italië) georganiseerd. Samenwerkingspartners zijn de Fruit Logistica, alsmede EurAgEng en de districtswerkgroep VDI/VDE.

FRUTIC is een internationale wetenschappelijke samenwerking. De eerste conferentie vond plaats in Israël in 1983. De FRUTIC heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk platform voor de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technologieën in de productie van groenten, fruit en noten, dat toonaangevende wetenschappers uit de hele wereld samenbrengt en met deze nieuwe plek ook vertegenwoordigers uit de industrie aanspreekt.

Aanmelding en verdere informatie over het FRUTIC Symposium vindt u onder: frutic.atb-potsdam.de
Publicatiedatum: