Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vietnamese regering wil AGF-export $ 6 mld in 2020

Het Vietnamese ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling heeft als doel gesteld dat de export van groenten en fruit tegen 2020 een niveau van 3,8 miljard euro heeft bereikt en tegen 2030 een niveau van 6 miljard euro.

Om deze doelen te bereiken, zal het ministerie doorgaan met het uitbreiden van het areaal van belangrijke vruchten met hoge exportwaarden zoals groene pomelo's, bananen, mango's, sinaasappelen, ananassen en longan. De opbrengst zal worden verbeterd en voedselveiligheid en kostenbesparingen zijn ook prioriteiten.

Volgens sggp.news.org.vn is de export van groenten en fruit in de afgelopen jaren gestegen: van 128 miljoen euro in 2003 tot 907 miljoen euro in 2013 en 2 miljard euro in 2016. In de eerste elf maanden van dit jaar werd 2,7 miljard euro omgezet, een stijging van 43,2 procent in vergelijking met vorig jaar.

Op dit moment worden groenten en fruit geƫxporteerd naar 40 landen en gebieden in de wereld, waaronder de VS, Australiƫ, Nieuw-Zeeland, Chili, Japan en Zuid-Korea. Er zijn nog steeds moeilijkheden zoals een kleine en verspreide productie en een matige connectie tussen bedrijven en telers. Bovendien mankeert er nog een en ander aan de verwerking en de opslag.
Publicatiedatum: