Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Begin januari 2,4 miljoen dozen mango's verwacht

Naar verwachting zullen de mango's uit alle landen samen in de eerste week van januari 2,4 miljoen dozen bereiken, vergeleken met de piek in januari 2016 van 1,6 miljoen.Het seizoen van Ecuador zal naar verwachting de tweede week van januari eindigen met een totaal van 14,4 miljoen dozen, vergeleken met 12,4 miljoen dozen van vorig jaar. Ecuador verzendt voornamelijk Tommy Atkins.

Het Peruaanse seizoen zal naar verwachting de laatste week van januari pieken met 2 miljoen dozen, vergeleken met 1,4 miljoen dozen vorig jaar in dezelfde week. Het totale volume uit Peru voor dit seizoen zal naar verwachting 15,2 miljoen dozen bereiken, wat ongeveer overeenkomt met 2016. Peru verlaadt voornamelijk het ras Kent.

Meer informatie op mango.org/crop.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Dit lijkt me nu absolute NON -informatie. Wat weet je nu aan het totaal aantal dozen mango''s /appels/peren/uien of wat dan ook in de hele wereld. Dat zegt toch helemaal niets over de handel per continent. Als voorbeeld:
Van die 14 miljoen Equadoriaanse mango''s komt vrijwel niets naar Europa. Dit soort algemene -nietszeggende- berichten zorgt voor een verkeerd beeld. Feit is dat Europa de komende drie maanden qua mango''s afhankelijk is van Peru. Daar is de oogst ongeveer gelijk. Ook de volumes naar Europa zullen niet sterk afwijken. Dus in tegenstelling tot de kop van het bericht zal voor Europa de situatie redelijk stabiel zijn. Wellicht wel een piek maar geen uitschieters. Algemene berichten over de wereldproductie van druiven/sinaasappels/mango''s/andijvie of wat dan ook zegt niets over de plaatselijke markten. Tot zo ver
Hars & Hagebauer BV, Ridderkerk - 2017/12/20 13:18:42.000© AGF.nl 2018