Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FruitMasters

"1500 bezoekers tijdens zevende editie FruitMasters Telersdag"

Ruim 1500 bezoekers wandelden gisteren door vier seizoenen tijdens de zevende editie van de FruitMasters Telersdag. De bijeenkomst stond in het teken van ontmoeting, kennisuitwisseling en ontspanning voor de bij FruitMasters aangesloten telers en hun familie. 


Telers praten bij onder het genot van een hapje en een drankje.

"Als coöperatie vinden wij het belangrijk en passend bij het karakter van onze organisatie om één keer per jaar al onze leden en hun familie uit te nodigen hier op ons bedrijf in Geldermalsen", zegt Kees de Kat, algemeen directeur. "Ook dit jaar werd de veilinghal omgebouwd tot een sfeervolle locatie. Dit jaar stond deze in het teken van de vier seizoenen. De seizoenen hebben immers een onmisbare invloed op de fruitteelt. Daarbij staat de lente in het teken van de eerste warme zonnestralen, de bloesem en de opening van het aardbeienseizoen. We weten echter dat het helaas ook anders kan lopen. Dit jaar werd dat pijnlijk duidelijk met de voorjaarsvorst."


Kinderen leven zich uit in de voetbalkooi.

Plezier voor jong en oud
Het programma bood voor ieder wat wils; er konden kerstcreaties en houten borden met teksten voor thuis gemaakt worden. Er was een poppenkast en zandbak voor de kleintjes. De grotere kinderen konden zich uitleven op het voetbalveld. En voor de volwassenen was er volop ruimte voor onderling contact en gezelligheid. Gedurende de dag vonden er rondleidingen door het bedrijf plaats en aan het einde van de middag was er een presentie van meteoroloog Gerrit Hiemstra.


Plezier voor jong en oud.


Kinderen kijken met een glimlach naar de poppenkast.

Presentatie meteoroloog Gerrit Hiemstra
Het weer verandert, daar worden we regelmatig mee geconfronteerd in het nieuws en ervaren we elk jaar opnieuw. Gerrit Hiemstra ging tijdens zijn presentatie in op de klimaatveranderingen. Hij vertelde over de consequenties en kansen die deze veranderingen op de teelt bieden. "Zware buien komen al drie keer vaker voor dan 100 jaar geleden. Ook de intensiteit van buien is toegenomen, dit hangt samen met de opwarming van de aarde. Deze opwarming zie je weer terug in ons huidige klimaat", aldus Hiemstra. 


Veel belangstelling voor presentatie Gerrit Hiemstra.

Vernieuwingen in de teelt
FruitMasters richt zich samen met haar telers op de vernieuwingen in de teelt. De teelt van aardbeiendoordragers en het verzamelen van data met een drone werden dit jaar uitgelicht op de FruitMasters Telersdag. Toon Melis van Horticontact is actief betrokken bij de studiegroep van aardbeiendoordragers. Hij vertelde meer over plantmapping en hoe dit de teelt van doordragers kan optimaliseren. Voor het verzamelen van data gaf Yannick Smedts van Boomkwekerij Fleuren een demonstratie met een drone en bodemscanner. Door deze attributen kan Yannick met de drone groeiverschillen zien en met de bodemscan data de accucapaciteit van het perceel bepalen. Met die data gaat hij in de praktijk aan de slag.

Voor meer informatie:
FruitMasters
Postbus 222 
4190 CE Geldermalsen 
T: +31(0)345-578800 
F: +31(0)345-578428
Publicatiedatum: