Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aldi Sd: nieuwe focus op Fresh Convenience

Het Duitse vakblad 'Lebensmittelzeitung' meldt dat Aldi Sd van plan is om een nieuw bedrijfsmodel in de binnensteden te realiseren. De focus zal daarbij met name op 'fresh convenience' liggen, oftewel kant-en-klare producten.

Volgens Lebensmittelzeitung zal Aldi Sd kleine filialen in de binnensteden van Duitsland openen die vooral kant-en-klare producten zoals sandwiches en salades aan zullen bieden. De nieuwe serie winkels krijgt mogelijk zelfs een eigen logo, dat echter wel duidelijk als Aldi herkenbaar moet zijn. 

Het domein fresh convenience is niet helemaal nieuw voor Aldi. In enkele filialen is er reeds een fresh convenience aanbod te koop. Lebensmittelzeitung meldt dat deze groep onlangs met 25 procent is gegroeid, terwijl Aldi Sd in z'n totaliteit in 2016 met acht procent groeide. Volgens marktonderzoekers kunnen klassieke supermarkten zich vooral met behulp van het versaanbod tegen de online-concurrentie staande houden. Midden 2018 staat er een eerste test met de nieuwe filialen gepland.

Publicatiedatum: 14-12-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: