Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Iraanse export stijgt met 9%

Gedurende de acht maanden tot en met 21 november werd meer dan 3,67 miljoen ton aan landbouwproducten met een waarde van 3,28 miljard euro uit Iran geëxporteerd, waarbij een waardestijging van meer dan 9% werd genoteerd in vergelijking met de overeenkomstige periode van vorig jaar.

De import van landbouwproducten in dezelfde periode bedroeg ongeveer 12,57 miljoen ton ter waarde van meer dan 6 miljard euro, wat een jaar-op-jaar stijging van 23% in waarde betekent.

The Financial Tribune meldde dat het groeiende handelstekort te wijten is aan een daling van de export van appelen en pistachenoten, terwijl er een toename was van de import van basisvoedsel zoals rijst, zonnebloemolie, palmolie, soja, bananen, suiker en meer.

In dezelfde periode van acht maanden werden bijna 155.000 ton appelen met een waarde van 55 miljoen euro uit Iran geëxporteerd, wat een daling van respectievelijk 26% en 7% in volume en waarde betekent. De daling van de export van appelen werd toegeschreven aan het feit dat bijna alle opgeslagen appelen vorig jaar werden geëxporteerd en er niet veel over was in de opslag in het hele land.

De VAE, Irak, Afghanistan, India, Pakistan, Turkmenistan, Koeweit, Oman, Bahrein, China, Qatar, Rusland, de VS, Zuid-Korea, Zwitserland en Frankrijk zijn de belangrijkste exportbestemmingen voor Iraanse appelen.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018