Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Paul van der Linde: "Kwaliteit in jaren niet zo slecht geweest"

"Vraag naar peen begint op gang te komen"

Tholen - De eerste maanden van het wortelseizoen kwam de markt nog niet echt op gang, maar sinds vorige week begint er opvallend meer vraag te komen. "We hebben natuurlijk veel nattigheid gehad in Nederland, maar dat geldt ook voor Noord-Duitsland, Polen en de voormalige Oostbloklanden. In Polen blijven naar verluidt 5% van de aardappelen in de grond zitten en dat zal met de peen dan ook zo zijn. Die landen hebben lang gewerkt met eigen product, maar moeten nu toch wat gaan importeren", vertelt Paul van der Linde van de gelijknamige peen- en aardappelhandel uit Emmeloord.



"De prijzen zijn er natuurlijk ook naar. Gewassen liggen, afhankelijk van de kwaliteit, tussen de 10 en 18 cent. Daar zit nog geen opleving in, maar dat heeft grotendeels met de kwaliteit te maken. Er is veel slechte kwaliteit wat op de markt drukt. De kwaliteit is in jaren niet zo slecht geweest. Er zijn veel partijen met Phytophthora in de opslag en daarnaast zijn de kilo's per kist extreem laag. Netto zal er daarom maar weinig peen overblijven", verwacht Paul. "Maar dat is gunstig voor later in het seizoen. Dan zijn de kansen zeker aanwezig."

Voor meer informatie:
Van der Linde
Paul van der Linde
Mob: +31 (0) 6 - 52 06 36 01
Paulvanderlinde@vanderlindebv.com
www.vanderlindebv.com