Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ecuador: ''Hogere bananenprijzen in 2018''

''2018 begint met hogere prijzen dan 2017, prijzen die waarschijnlijk tot maart of april hoog blijven'', vertelt Miriam Barona, CEO van Fruta de Oro. Er wordt geraamd dat deze prijzen halverwege het jaar, tijdens de zomer op het noordelijk halfrond, zullen stabiliseren. ''De prijzen worden ook beïnvloed door de concurrentie van bananentelers in landen die gewoonlijk bananen kopen'', zo legt Barona uit. De prijsramingen zijn gebaseerd op een lagere opbrengst (tussen 10 en 18%), lagere temperaturen en weinig licht. Ook de bananenteelt in concurrerende landen, zoals in Midden-Amerika, is benadeeld door de weersomstandigheden.



Eén van de meest succesvolle producten uit Ecuador is de babybanaan, waar vooral vraag naar is in Rusland, China, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Barona: ''Wij hebben momenteel iedere week 15 containers beschikbaar voor de export, maar dit kan snel stijgen dankzij de groeiende vraag naar Ecuadoraanse bananen op de internationale markt.''


Voor meer informatie: 
Miriam Barona Franco
Fruta de Oro
Telf.: +593983357354

Publicatiedatum: