Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Nummer 1 handelspartner voor Iran

Volgens de meest recente Eurostat-gegevens die werden gedeeld met de Financial Tribune, was Italië de belangrijkste EU-handelspartner van Iran gedurende de eerste negen maanden van 2017. De bilaterale handel bedroeg 3,5 miljard euro.

Italië staat ook bovenaan de lijst van de grootste EU-exportbestemmingen van Iran, omdat het in dezelfde periode voor 2,2 miljard euro aan Iraanse goederen importeerde. Frankrijk en Duitsland waren de op één na grootste EU-handelspartners van Iran. Nederland staat op nummer 5, met 1,2 miljard euro aan handel met de Islamitische Republiek.

Meest verhandelde koopwaar
De belangrijkste exportproducten van Iran naar de EU zijn onder meer minerale brandstoffen, minerale oliën, bitumineuze stoffen en minerale was. Andere belangrijke exportproducten zijn fruit, noten en schil van citrus (161,1 miljoen euro), ijzer en staal (145,1 miljoen euro), kunststoffen en plastic producten (111 miljoen euro) en koffie, thee en kruiden (41,6 miljoen euro).
Publicatiedatum: