Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kandidaten gezocht voor Innopotato Award 2018

Ben je een aardappelteler met een fijne neus voor techniek en efficiëntieverbetering? Misschien geen Einstein of Da Vinci maar iemand die vanuit praktische ervaring toch een sprong voorwaarts weet te maken door een handigheid of kleine slimmigheid? Heb je de laatste tijd initiatieven genomen die het samenleven als teler met je nabije omgeving wat makkelijker heeft gemaakt en het onderling begrip heeft doen groeien? Waag dan zeker je kans om de InnoPotato Award 2018 in de wacht te slepen en stel je vandaag nog kandidaat via de website www.innopotato.be, dat is de omroep die VLAM doet aan het grote publiek.

Verloop van de wedstrijd
Als je een pootgoed-/aardappelteler bent in België kun je jezelf kandidaat stellen door het inschrijvingsformulier in te vullen tot 31 mei 2018.
Een jury van specialisten maakt een eerste selectie van alle inschrijvingen. Ze bezoekt vervolgens de genomineerden en beoordeelt het dossier op juistheid en inhoud. De professionele jury beschikt over 50 procent van de stemmen, die samengeteld worden met de stemmen van de bezoekers aan Interpom Primeurs 2018 in Kortrijk Xpo. Elke bezoeker op 25 en 26 november krijgt daarvoor een stembiljet. De winnaars worden bekendgemaakt op de laatste dag van de vakbeurs, op 27 november en ontvangen de award uit de handen van de Vlaamse of Waalse landbouwminister.

Prijzen
Er zijn prijzen voor de hoofdwinnaar, de eerste genomineerde en de tweede genomineerde. Ze ontvangen respectievelijk 1.500 euro, 1.000 euro en 750 euro. Daarnaast krijgen ze een publiciteitsbord om op te hangen in het bedrijf. De nominatie zorgt traditiegetrouw ook voor veel persaandacht voor het bedrijf, meldt VLAM.

Vorige winnaars
De Vlaamse winnaars van de vorige editie overtuigden de jury met drie knappe vondsten:
  • Stefaan en Els Cocquyt-Vanneste uit Moerkerke-Damme bouwden hun aardappelrooier om zodat ze kleine hoeveelheden vroege aardappelen in optimale omstandigheden kunnen rooien.
  • Luc Lavens uit Lichtervelde construeerde een hooglader die meteen ook de aardappelen reinigt voor ze naar de fabriek vertrekken.
  • Franken Agro uit Postel ontwikkelde het logo 'Fresh from the Farm' om de bekendheid en het bereik van eigen producten te vergroten.

InnoPotato Award
De InnoPotato Award bekroont de Belgische aardappeltelers die in hun bedrijf een innovatief element gebruiken. Hun professionaliteit en kwaliteit van productie of commercialisatie is een voorbeeld voor de hele sector en draagt bij tot een positieve beeldvorming van de aardappelsector in België.
De wedstrijd is een gezamenlijk initiatief van APAQ-W, Belgapom, Interpom Primeurs, Syngenta en VLAM en kan rekenen op financiële ondersteuning van de Vlaamse en Waalse overheid. Bodemkundige Dienst van België (BDB), Boerenbond, CARAH, CRA-W, FIWAP, ILVO, NTV en PCA zijn partners van de wedstrijd.

Bron: VLAM
Publicatiedatum: