Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Citroenoogst op SiciliŽ begonnen

De oogst van de Primo Fiore citroen is op SiciliŽ dit jaar ongeveer een maand later begonnen dan vorig jaar. De oorzaak hiervan zijn de koude wintermaanden van 2017 die de bloei hebben vertraagd, maar ook de hitte en droogte in de zomermaanden hebben de citroenen geen goed gedaan."Het grootste probleem is dat het citroenen klein zijn," legt ondernemer Sergio Mazzara uit. "De oogst begon rond de derde week van oktober. De kwaliteit is gelukkig wel goed, want de droogte had als voordeel dat er veel insecten werden gedood."


Sergio Mazzara

"We denken dat we dit jaar een redelijke opbrengst hebben, maar toch zal deze lager zijn dan vorig jaar. De hitte verbrandde de bianchetto en de maiolino en die hadden in mei en juni geoogst moeten worden," gaat Mazzara door.

Een van de belangrijkste aspecten is de kleur. Van nature is de citroen groen en de gele kleur heeft te niks te maken met de mate van rijpheid, maar heeft alles te maken met thermische omstandigheden.

"Gelukkig accepteren steeds meer klanten de 'herfst Primo Fiore', een groene citroen die niet wordt onderworpen aan een 'ontgroeningsproces' wat de houdbaarheid vermindert. Wij passen slechts een lichte vorm van ontgroening toe waarbij de versheid van de citroen behouden blijft. Ik ben ervan overtuigd dat de consument begint te snappen dat de groene kleur synoniem is aan de versheid," concludeert Mazzara.

Publicatiedatum: 15-12-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: