Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Seizoen Moro-bloedsinaasappel begonnen op Sicilië

Het exportseizoen van de Moro-bloedsinaasappel is begonnen. We vroegen Siciliaanse expert Pietro Russo om zijn bevindingen over dit bijzondere ras met ons te delen.


Boven, Moro-bloedsinaasappel

"De kwaliteit is erg goed, met de sterkste pigmentatie die we tot nu toe hebben gezien. We hopen dan ook dat de kopers zeer geïnteresseerd zijn. Op dit moment is er een kleine prijsstijging van 10% ten opzichte van vorig jaar," zegt Russo.

Helaas hebben de droogte en de hitte van de zomer gezorgd voor beschadigingen waarvan de omvang nog niet is te voorspellen.

"Nog niet alle retailers hebben orders geplaatst, maar we vertrouwen erop dat het niet lang meer zal duren. Meestal zijn het Zweden, Denemarken en Noorwegen die de eerste bestellingen plaatsen, maar dit jaar waren Duitsland en Oostenrijk de eerste," gaat Russo door.

"Centraal-Europa blijft de belangrijkste markt voor dit product, maar desondanks hopen we op een grote positionering met een grote vraag. Een voordeel is dat de kenmerken van onze bloedsinaasappel niet te evenaren zijn door andere variëteiten. Natuurlijk zijn er andere sinaasappels met rode pulp, maar wij bevinden ons in een bevoorrechte positie en hebben slechts een aantal concurrenten, voornamelijk uit Noord-Afrika," zegt Russo.

Publicatiedatum: