Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Fusie BelOrta en Hoogstraten gaat niet door

Tholen - De fusie tussen veiling BelOrta en coöperatie Hoogstraten blijkt niet door te gaan, zo laten beiden partijen aan AGF.nl weten. Beiden partijen geven aan dat de vonk tijdens de onderhandelingen niet overgeslagen is, maar dat de samenwerking blijft. Zowel BelOrta als Hoogstraten benadrukken dat zij niet met ruzie de onderhandelingstafel hebben verlaten. Afgelopen vrijdag hebben de bedrijven de knoop definitief doorgehakt.

Gaston Opdekamp, Coöperatie Hoogstraten: "Er waren te veel cultuurverschillen"
Directeur van coöperatie Hoogstraten Gaston Opdekamp bevestigt dat de fusie definitief niet doorgaat. Volgens de directeur is die beslissingen vanuit beide partijen, op een goede wijze gedaan. "Tussen de twee bedrijven waren er te veel cultuurverschillen. Als je allebei je eigen historie hebt, dan kan het soms zo zijn dat je niet op dezelfde manier tegen dingen aankijkt. Hoewel de fusie niet doorgaat, hebben wij op een nette manier dit besluit genomen", vertelt Gaston Opdekamp. "Wij zijn niet met getrokken messen uit elkaar gegaan. Ook hebben wij nog zeker de ambitie om met elkaar te blijven samenwerken. Dit is een eerlijke poging van ons allebei geweest, maar het heeft helaas niet gewerkt. Of er in de toekomst eventueel tóch nog een fusie komt, durf in niet te zeggen. Dat moet de toekomst uitwijzen."

Filip Fontaine, BelOrta: "De fusie liep langzaam leeg"
Net zoals Gaston Opdekamp, geeft directeur Filip Fontaine van BelOrta aan dat de fusie definitief niet doorgaat. "Dat is natuurlijk voor iedereen jammer", zo geeft hij aan. "Er is niet echt een reden voor, waardoor het niet werkte. We hebben een mooi traject afgelegd, maar het is niet gelukt. De onderhandelingen begonnen in maart, maar in verloop van tijd zijn we het moment verloren. De fusie liep langzaam leeg. Er is niet echt een aanleiding voor en er was ook geen sprake van een ruzie. In België zeggen wij: 'De mayonaise pakt niet', de samenwerking is dus niet gelukt. Hoewel de fusie er niet komt, blijven we wel samenwerken met elkaar. In het afgelopen traject hebben wij elkaar beter leren kennen en naar mijn mening meer begrip voor elkaar gekregen. We werken nog beter met elkaar samen en er is niemand gekwetst door het besluit. De gevolgen van het mislukken van de fusie hadden heel anders kunnen uitpakken, maar we hebben het allebei op een professionele manier gedaan. Onze relatie is nog gewoon goed."

Publicatiedatum: 11-12-2017
Auteur: Joost Verdult
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


In januari 2016 reageerden tal van Belgische en Europese politici verontwaardigd toen presidentskandidaat Donald Trump zei dat Brussel dankzij migranten in een ‘hellekrocht’ aan het veranderen is. Bijna 2 jaar later blijkt Trump dubbel en dwars gelijk te hebben gehad
P.Lehman, Steenwijk - 11-12-2017 21:45:10


Proficiat
Appels leo, turnhout (email) - 11-12-2017 16:36:12


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: