Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spaanse Landbouw secretaris-generaal tekent exportovereenkomst met China

De Spaanse secretaris-generaal van Landbouw en Visserij, Voedsel en Milieu, Carlos Cabanas, heeft samen met de Chinese autoriteiten een protocol voor de export van perziken en pruimen en een memorandum voor technische samenwerking ondertekend. Hij was aanwezig in Peking vanwege de 5e wereldtop over voedselzekerheid en Ėveiligheid waar hij tevens met zijn counterpart sprak over verschillende thema's op het gebied van het handelsverkeer tussen beide landen.

Export
Dankzij het protocol voor export dat in 2016 is overeengekomen, is er tussen januari en augustus dit jaar al ter waarde van 9,4 miljoen euro geŽxporteerd naar China. De Spaanse secretaris-generaal en de Chinese viceminister hebben ingestemd met de vorming van een technische groep om zo de veiligheid van het handelsverkeer te verbeteren. Om de processen te versoepelen zijn er tegelijkertijd een aantal export dossiers geanalyseerd.

Tevens heeft de Spaanse secretaris-generaal naast het protocol ook nog een memorandum van overeenstemming ondertekend met betrekking tot de samenwerking op het gebied van dier- en plantgezondheid, waterbesparende technologie en landbouwverzekeringen.

Markt
China is een strategische markt voor een groot aantal Spaanse voedingsmiddelenbedrijven; een markt waar sprake is van grote exportgroeimogelijkheden. De export van Spaanse voedingsmiddelen naar China is de afgelopen jaren verdubbeld. In 2016 importeerde China voedingsmiddelen en dranken uit Spanje ter waarde van 1,1 miljard euro wat 48 procent meer was dan het jaar ervoor. Van de totale Chinese invoer uit Spanje betreft het 27 procent landbouwproducten.

Bron: Revista Agricultura/Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: 11-12-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: