Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Relatief stabiele Chinese gemberexport
"Het exportseizoen voor gember begint in het midden van december. Als er zich geen ongeregeldheden op de markt voordoen, zal het exportseizoen relatief stabiel blijven," zegt Dong Ruicai, de CEO van Anqiu Sanhui Foods.
Gember voor export
Schoongemaakte gember
"Hoewel het totale areaal voor de gemberteelt is toegenomen, heeft de zware neerslag een negatieve invloed op de oogst gehad. De totale opbrengst is hierdoor afgenomen, maar komt ondanks dat grotendeels overeen met die van vorig jaar. De maten van de gemberwortels zijn niet zo groot als vorig jaar. Gezien er in de komende periode weinig neerslag gaat vallen, zal de kwaliteit zich stabiliseren en kan de gember beter worden opgeslagen."
Dong Ruicai op een van de gemberplantages
Gemberplantage
"Onze gember wordt onder ons eigen merk Three Hui geƫxporteerd naar grote supermarktketens in Nederland, Frankrijk, Italiƫ, het Verenigd Koninkrijk, de VS, Canada en Japan. Het grootste deel gaat naar Europa. Na jaren hard werken zijn onze buitenlandse markten relatief gezien volgroeid. Naast dat we blijven werken met ons huidig klantenbestand, gaan we daarom in de toekomst ook kijken naar het openen van nieuwe markten."
Dozen gevuld met gember voor export
Vers geoogste gember
"Uit ervaring kan ik zeggen dat er verschillen zijn tussen verschillende buitenlandse consumenten. Europese consumenten focussen zich bijvoorbeeld meer op voedselveiligheid in plaats van op prijs of kwaliteit. Om onze klanten beter van dienst te zijn, verbeteren we daarom onszelf continu als leverancier. We hebben zodoende een eigen intern management- en traceersysteem, waarmee onze klanten aan de hand van hun ordernummer overzicht hebben op het gehele leverproces van de teelt tot aan de export. Zo kunnen ze zien van welke plantage de gember afkomstig is, waar deze werd opgeslagen, hoe lang dit heeft geduurd en wanneer en hoe de gember werd verpakt. Op basis van de verschillende eisen van onze klanten zorgen we ook voor een gedetailleerd verslag van dit proces."