Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw Amerikaans bedrijf voor Ahold Delhaize

Asda wil saneren

VK: Asda wil banen saneren
In verband met de snelle opmars van discountketens als Aldi en Lidl wil de Britse keten Asda mogelijk snijden in arbeidskosten. Volgens Bloomberg overweegt Asda om 842 stafleden te ontslaan of om op zijn minst loonsverlagingen door te voeren.

China: AliBaba plant 2.000 Hema-vestigingen
Volgens IGD is Alibaba van plan om 2.000 Hema Fresh-supermarkten te openen. De winkels moeten in de volgende drie tot vijf jaar in bedrijf gaan. De winkeluitbreiding is een vervolg op het "New Retail"-concept van Alibaba, waarin wordt geprobeerd om offline en online retail samen te brengen.

Spar breidt uit in Thailand
Spar is in Thailand van plan om in 2018 zo'n 30 nieuwe locaties te openen. Hierbij focust de keten zich op het openen van buurtwinkels. Volgens esmmagazine.com wil Spar in Thailand in de komende vijf jaar uitbreiden met tussen de 50 en 80 nieuwe vestigingen.

Canada: Ocean Fresh Group opent winkelcentrum
De Canadese retailgroep Ocean Fresh heeft onder de naam Nations Experience een nieuw winkelcentrum geopend. Het complex bestaat onder andere uit een supermarkt met een oppervlak van 14.400 vierkante meter, een overdekte speeltuin en restaurants. Wegens de combinatie van een klein pretpark, horeca-gelegenheden en een supermarkt wordt het centrum door Ocean Fresh ook wel een "foodertainment"-winkel genoemd.
Klik hier om meer te lezen op torontolife.com

Nieuw Amerikaans bedrijf voor Ahold Delhaize
Ahold Delhaize heeft onder de naam Ahold Delhaize USA een nieuw bedrijf in de VS opgericht. De nieuwe organisatie wordt het moederbedrijf van alle locaties van Ahold Delhaize in de VS, waaronder alle vestigingen van de lokale ketens Stop & Shop, Food Lion, Giant, Hannaford, Giant/Martin's en Peapod.
Klik hier om meer te lezen op esmmagazine.com 
Publicatiedatum: