Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

120 kilo cocaïne gevonden in bananendozen in Leverkusen

Dankzij opmerkzame medewerkers van een import- en exportbedrijf uit Leverkusen heeft de 'Gemeinsame Ermittlungsgruppe Rauschgift' (GER) van de politie Keulen en de douaneautoriteit Essen meer dan 120 kilogram vermoedelijke cocaïne gevonden en in beslag genomen.Reeds op 23 november hadden magazijnmedewerkers van een transportbedrijf 'verdachte voorwerpen' in meerdere bananendozen vastgesteld en vervolgens de politie gebeld. Door middel van een sneltest stelden de gealarmeerde opsporingsambtenaren vast dat het om cocaïne zou moeten gaan. De ambtenaren doorzochten vervolgens meer dan 1100 fruitkisten en vonden meer dan 120 pakjes met de witte substantie.

Onbekende daders hebben de internationale bananenlevering als verstopplaats voor de cocaïnesmokkel misbruikt. Ze hebben klaarblijkelijk verzuimd om de drugs op tijd te onderscheppen tijdens het transport per schip of bij aankomst in bestemmingshaven Rotterdam. Volgens de opsporingsambtenaren van de GER zijn er geen aanknopingspunten dat het ontvangstbedrijf verwikkeld is in de smokkel en drugshandel. Wel is bij de opsporingsambtenaren bekend dat de afgelopen tijd in meerdere Duitse deelstaten drugs is aangetroffen die op soortgelijke wijze was opgeslagen.

Dankzij het handelen van de medewerkers konden de politie Keulen en de douane voorkomen dat zuivere cocaïne met een waarde van bijna vijf miljoen euro op de illegale markt belandde. De GER doet verder onderzoek.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018