Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ghanese ananasfabriek zit zonder ananas

Frederick Kobina Acquah van het fruitverwerkingsbedrijf Ekumfi heeft de vertraging, die de bouw van ÚÚn van de verwerkingsfabrieken heeft opgelopen, toegelicht. De lokale bevolking begint ongeduldig te worden en beschuldigt de regering van het verwaarlozen van een project waarmee zij de bevolking valse hoop heeft gegeven. 

Kobina Acquah heeft echter laten weten dat de regering haar belofte voor het bouwen van een fabriek na zal komen. Eerst zullen de noodzakelijke maatregelen genomen worden om een herhaling van een debacle, zoals dat van de Komenda suikerfabriek, te voorkomen. Hier moest de fabriek sluiten wegens een tekort aan grondstoffen. 

Acquah is van mening dat er eerst voldoende ananas geteeld moet worden voordat de fabriek op volle kracht kan draaien. "Als men een fabriek van een dergelijke omvang opzet, dan moet een toereikende aanvoer van grondstoffen gegarandeerd zijn. In afwachting van de financiering zijn we gestart met een telersprogramma waarbij zo'n 5.000 telers ieder op ongeveer ÚÚn hectare ananas telen. Ananasplanten doen er 12 tot 14 maanden over om vruchten te produceren," aldus Acquah.
Publicatiedatum: 11-12-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: