Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Albanese mandarijnencoöperatie bereikt recordproductie

De coöperatie Xarra in Albanië heeft dit jaar een historisch hoge mandarijnenoogst weten te realiseren. De coöperatie is tamelijk uniek in het gefragmenteerde Albanese landbouwsysteem maar is in staat om in de binnenlandse behoefte te voorzien en probeert haar export naar Polen verder uit te breiden. 

Volgens de Tirana Times hadden de telers, die in het zuidelijkste deel van Albanië gevestigd zijn, dit seizoen een recordoogst van 18.000 ton. Het mandarijnenareaal beslaat zo'n 500 hectare. De coöperatie heeft ongeveer 85.000 citrusbomen, waarvan 75.000 mandarijnen. 

De jaarlijkse mandarijnenproductie op het 500 hectare tellende areaal bedraagt gemiddeld 16.000 ton. Met een prijs van €0,33 per kilo komen de totale opbrengsten op €6 miljoen. Er wordt met name naar Kosovo, Macedonië en Polen geëxporteerd. De doelstelling voor de middellange termijn is de citrusteelt te verhogen naar 50.000 ton en 1.000 mensen aan te nemen.



Publicatiedatum: