Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Evofenedex

"EU Exportcontrole-regels steeds strikter"

Bedrijven hebben te maken met steeds striktere exportcontrole-regels. Met name voor gevoelige zogeheten strategische of 'dual-use' goederen, is het Europese beleid het afgelopen jaar aangescherpt. Dit blijkt uit het onlangs gepubliceerde jaarlijkse rapport van de Europese Commissie over het beleid in 2016, meldt Evofenedex.

Strategische goederen
Strategische of zogeheten 'dual-use' goederen zijn goederen die voor zowel militaire als civiele doeleinden zijn te gebruiken, zoals nucleaire technologie, chemische goederen of elektronische onderdelen in machines. De EU controleert de export van deze goederen zeer strikt, om te voorkomen dat goederen worden gebruikt in bijvoorbeeld wapens. Volgens het rapport werd in 2016 voor 44 miljard euro aan strategische goederen uit de EU geëxporteerd. Dat staat gelijk aan 2,5 procent van de totale Europese Export naar niet-EU landen.

Goed naleven
Voor bedrijven is het belangrijk de exportcontroleregels goed na te leven. Het niet voldoen aan de wetgeving levert hoge boetes en forse reputatieschade op. Onlangs nog kreeg een Nederlandse bedrijf 80.000 euro boete voor het niet naleven van de regels. Met name voor het MKB is het voldoen aan de wet- en regelgeving vaak een grote uitdaging. Wij organiseren daarom zeer regelmatig trainingen over dit onderwerp.

Bron: Evofenedex

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018