Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colombiaanse bananenexport stijgt door meer kwaliteiten aan te bieden

Het overgrote deel van de Colombiaanse bananen wordt geëxporteerd, terwijl maar 6% van de opbrengst in Colombia wordt afgezet. ''Wij hebben 3 jaar lang de klasse CAT1 en CAT2 geëxporteerd in plaats van deze op de lokale markt af te zetten. Als gevolg hiervan zijn is onze export gestegen'', legt Javier Sanín van CI Tropical SA uit. Ze zijn hierdoor op meer markten aanwezig, zoals bijvoorbeeld in Portugal, waar ''ze niet zo veeleisend zijn over hoe de banaan eruit ziet''.



Het grootste gedeelte van de Colombiaanse bananen wordt geëxporteerd naar Europese landen, vooral naar België, Frankrijk en Italië. ''Wij exporteren naar genoemde landen, omdat we onder contract staan en goede overeenkomsten hebben.'' Voor het bedrijf heeft dit als voordeel dat ze een stabiele prijs voor hun bananen krijgen zonder dat de schommelingen in de internationale marktprijzen daar invloed op hebben. 

''Alle bananenleveranciers beïnvloeden de verkoopcijfers van hun buurlanden door de grootte van de oogst in een bepaalde periode. Bijvoorbeeld, Colombia beïnvloedt de verkoopcijfers van Ecuador, Costa Rica en in mindere mate Guatemala op de Europese markt. Ook Ivoorkust ondervindt gevolgen van de Colombiaanse aanwezigheid'', aldus Sanín. De banaan is een commodity, wat inhoudt dat uit alle landen van herkomst een vergelijkbaar product komt. De enige onderscheidende factor is de prijs. 


Voor meer informatie: 
Javier Sanín
CI Tropical SA
Colombia
T: +57 4 3137070 / +57 3117623442


Publicatiedatum: