Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Rewe stopt met bio-winkels Temma

Rewe beëindigt na bijna acht jaar de poging om onder de naam Temma een eigen keten van puur en alleen bio-filialen op de Duitse markt uit te rollen. Dat schrijft Proplanta.de op haar website.

Zeven van de negen bestaande filialen zullen eind januari gesloten worden, deelde een woordvoerder van Rewe afgelopen woensdag mee.De twee Temma-filialen in Keulen zullen aan een voormalige Rewe-manager verkocht worden en als bio-vakhandel onder de oude naam voortgezet worden. Daarover berichtte onlangs de plaatselijke krant 'Kölner Stadt-Anzeiger'.

De Rewe-woordvoerder kondigde aan dat de handelsketen zich er in de toekomst op wil concentreren het bio-aanbod in de 'normale' Rewe-supermarkten uit te breiden. Daarbij zal Rewe ook teruggrijpen op de bij Temma opgedane ervaringen.

Reeds in de afgelopen twee jaar heeft de handelsketen uit Keulen het aantal artikelen dat onder het eigen merk 'Rewe Bio' wordt aangeboden met bijna 100 verhoogd naar circa 600 artikelen. De zaken gaan goed. In de afgelopen vier jaar is de omzet die behaald werd met het eigen merk met 70 procent toegenomen, benadrukte de woordvoerder.

Het eerste Temma-filiaal werd in november 2009 in Keulen geopend. Inmiddels zijn er in totaal negen filialen in Keulen, Düsseldorf, Hamburg, Berlin, Frankfurt en Bad Homburg. Aan alle Temma-medewerkers wordt een nieuwe functie binnen Rewe aangeboden, kondigde de woordvoerder aan.

Publicatiedatum: 8-12-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: