Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
TOP lanceert grote Cold Press
"Industriële sappers werkt volgens mild pers-principe"
TOP uit Wageningen introduceert twee grotere varianten van de Cold Press No.1, een industriële pers voor de extractie van sappen met optimaal behoud van kwaliteit, zo geeft het Nederlandse bedrijf aan.
De sapperser.
De Cold Press No.10 en No.20 (CP10 & 20) zijn de grotere broertjes van de Cold Press No.1. Alle drie de machines werken volgens hetzelfde milde pers-principe. Fruit en groenten worden in de Cold Press verwerkt zonder dat de cellen te veel worden geplet en zonder veel ongewenste warmte te genereren. Deze twee aspecten maken dat de kwaliteit van het gewonnen sap veel hoger blijft dan bij andere persmethoden.
Verwerkers
De CP1 wordt al ingezet door verwerkers van groenten en fruit. Met de komst van de CP10 en CP20 wordt het voor verwerkers mogelijk om op grotere schaal sappen te produceren met behoud van de natuurlijke hoge voedingswaarde. Het vermogen van de CP20 ligt op 1000 liter sap per uur (600 liter voor de CP10). Perszakken worden automatisch geleegd en de machine kan door één persoon worden bediend.
Op de AgriFoodTech, 13 en 14 december in Den Bosch, is TOP aanwezig op stand nr. 29. Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor alle informatie over Cold Press en het ontwerpen en realiseren van een (juicing) proceslijn.