Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Gaat binnenkort met pensioen

De Isolatie Raad zet Herman Raes in het zonnetje

Tijdens de CIR bestuursvergadering van 6 december 2017 heeft Georges Timmermans, directeur van CIR vzw, de Belgische Isolatie Raad, Herman Raes gehuldigd. Herman heeft zich jarenlang ingezet voor de isolatiesector en was voorzitter van CIR van juni 2008 tot juni 2012. Binnenkort geniet Herman, commercieel directeur Benelux, van een welverdiend pensioen na een lange carrière bij Recticel Insulation, zo laat het bedrijf weten.


Bruno Verbeke, CIR-ondervoorzitter en technical manager Benelux bij Recticel Insulation Pieter Van Laere, CIR-voorzitter en sustainable development manager bij Isover Herman Raes, commercieel directeur bij Recticel Insulation Lutgarde Neirinckx, directeur van Styfabel Georges Timmermans, directeur van CIR Koen Slos, general manager bij Ursa. 

Isolatie Raad
CIR, Conseil d' Isolation – Isolatie Raad is de koepelorganisatie van alle Belgische isolatiefabrikanten. Het platform is opgericht met als hoofddoel het promoten van de noodzaak om alle gebouwen 'meer en beter' te isoleren. Dankzij deze organisatie kan de Belgische isolatiesector als één entiteit naar voren treden om gemeenschappelijke standpunten te verdedigen bij overleg met diverse overheidsinstanties, instituten en ngo's.

Herman Raes
Op 6 december 2017 heeft Georges Timmermans namens CIR Herman Raes gehuldigd voor zijn gewaardeerde inbreng als ex-voorzitter van CIR en zijn jarenlange inzet voor de isolatiesector in het algemeen. Herman Raes, commercieel directeur Benelux, gaat binnenkort met pensioen na een lange carrière bij Recticel Insulation. Herman is een icoon voor de PU isolatiebranche in België. Hij heeft mee de PUR/PIR isolatie op de kaart gezet in België. Hij stond ook aan de wieg van talrijke productinnovaties bij Recticel Insulation: denken we maar aan Powerwall buitengevelisolatie en Powerroof isolatie voor hellende daken, beide in Taufoam by Recticel. Recent nog zijn Eurowall Xentro en Eurofloor Xentro isolatieplaten gelanceerd, met een isolatiewaarde van 0,019 W/mK, de laagste lambdawaarde ooit voor PU hardschuimplaten. Dankzij Herman is Recticel Insulation uitgegroeid tot één van de belangrijkste isolatiefabrikanten in België en daarbuiten.

Europees Klimaat- en Energiepakket 2030
CIR houdt de vinger aan de pols wat betreft alle evoluties en regelgeving met betrekking tot energiezuinig bouwen en renoveren. Tijdens de CIR meeting is gedebatteerd over de verdere ontwikkeling van het Europees Klimaat- en Energiepakket 2030. In oktober 2014 bereikten de Europese regeringsleiders een akkoord over dit Energiepakket. Dit pakket bevat 3 doelstellingen:
  • een bindende, interne broeikasgasvermindering van minstens -40 procent t.o.v. 1990;
  • een op EU-niveau bindende belofte voor hernieuwbare energie van minstens 27 procent;
  • een indicatieve energie-efficiëntiedoelstelling van minstens 27 procent.
Het is duidelijk dat het zo efficiënt mogelijk isoleren van gebouwen een cruciale maatregel is om deze doelstellingen te bereiken. Elke Europese lidstaat maakt nu werk van een Nationaal Actieplan, waarvan het aspect 'energiebesparing' deel uitmaakt. Binnenkort wisselt CIR over deze materie van gedachten met Robrecht Bothuyne, Vlaams volksvertegenwoordiger en ondervoorzitter van de Commissie voor de opvolging van het klimaatbeleid in Vlaanderen. 

Voor meer informatie:
Recticel Insulation
Spoorstaat 69 Postbus 1
4040 DA Kesteren
T: +32 (0) 488-48 94 00
F: +32 (0) 488-48 31 87

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018