Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russische wetenschappers testen voedselveiligheid met vuurvliegjes

Siberische onderzoekers hebben een snelle methode ontwikkeld om de toxiciteit van groenten en fruit te analyseren. De belangrijkste "markering" van contaminatie zijn de enzymen van gewone vuurvliegjes, meldt "Russian Planet".

De innovatieve methode zorgt ervoor dat de kwaliteit van groenten en fruit letterlijk in een minuut kan worden beoordeeld. Het maakt het mogelijk om het niveau van besmetting van groenten en fruit met chemische en bacteriële stoffen te bepalen.

Met het gebruik van enzymen van gewone vuurvliegjes kan de mate van toxiciteit gemakkelijk worden gemeten op basis van de fluorescentie van het product. Wetenschappers hebben benadrukt dat deze methode om toxicometrische indicatoren te bepalen tientallen keren goedkoper zal zijn dan geïmporteerde tegenhangers.



Bron: pnp.ru
Publicatiedatum: