Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Indiase druivensector getroffen door cyclonen

Onlangs heeft een cycloon enorme schade aangericht in het gebied van Kerala tot Maharashtra en Gujarat aan de westkust van India. De hevige regenval heeft ook schade toegebracht aan de vroege druiven. 

In heel India maken druiventelers een seizoen vol tegenslagen mee. Volgens Pratik Mutha van Agrion Overseas Private Limited zijn de verwoestende cyclonen het gevolg van de klimaatverandering. De schade aan de vroege druivenoogst, die bestemd is voor de Europese markt, is aanzienlijk. We zien de export met 50% dalen als gevolg van de verliezen die de cycloon heeft veroorzaakt."


Foto: The Indian Express

Pitloze witte druiven zijn de belangrijkste exportcategorie van de Indiase druivensector, hoewel het land ook kleine volumes andere druiven naar Europa exporteert. "De cycloon zal een leegte op de markt veroorzaken. Concurrent Zuid-Afrika, dat stabiele volumes en prijzen heeft, zal dit gat op de markt waarschijnlijk vullen. Ondertussen produceren Indiase telers druiven waarvan de kwaliteit alleen nog goed genoeg is om op de lokale markt afgezet te worden." We verwachten volgend jaar niet zo'n goed seizoen. De regering heeft al waarschuwingen en prognoses afgegeven voor de kans op nog meer regen de komende maanden. Telers moeten nu al voorzorgsmaatregelen treffen om de kwaliteit van hun fruit te kunnen garanderen," concludeert Mutha. 


Voor meer informatie:
Pratik Mutha
Agrion Overseas Private Limited
Whats app +91 909 666 5577
skype: muthapratikgPublicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018