Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ahmed Abdelhady, Citrozone

Egyptisch citrusseizoen van start met grotere oogst

Het Egyptische citrusseizoen zou eigenlijk de eerste week van december beginnen. Volgens Ahmed Abdelhady van het exportbedrijf Citrozone heeft het fruit echter langer de tijd nodig gehad om op kleur te komen. Hierdoor heeft het seizoen wat vertraging opgelopen. "We beginnen met de export van één tot twee containers. Vanaf begin januari zullen we grotere volumes kunnen verladen."

Afgezien van de iets latere start rekent Ahmed op een prima seizoen. "De hoeveelheden Navels zijn groter dan vorig seizoen toen we een tekort hadden als gevolg van de weersomstandigheden. We hebben ook goede volumes Valencia's."



Citrozone exporteert naar markten in Azië, waaronder Singapore, India, Indonesië en China. Het bedrijf zal dit jaar voor het eerst citrus naar de Verenigde Staten exporteren. Hoewel de Verenigde Staten normaal gesproken voldoende citrus telen om in de binnenlandse vraag te voorzien, hebben de problemen in de citrussector in Florida gezorgd dat er ruimte op de markt is ontstaan en daar kunnen buitenlandse bedrijven zoals Citrozone van profiteren. "De handel met China verloopt eveneens voorspoedig," vertelt Ahmed. "Chinese klanten eisen premium kwaliteit en daarom is deze markt bij uitstek geschikt voor Egyptische exporteurs."



De grootste uitdaging voor de Egyptische sector is de prijsinflatie. "In Egypte stijgen alle kosten. Dit geldt voor alles, van brandstof tot verpakkingsmaterialen zoals dozen."

Citrozone is een familiebedrijf. Naast citrus teelt het bedrijf ook granaatappelen, lente-ui en zoete aardappelen. Het bedrijf werkt momenteel aan uitbreiding op locaties buiten Egypte, zoals in Nederland. "Al met al zal het een goed seizoen worden," merkt Ahmed tot slot op. 

Voor meer informatie:
Ahmed Abdelhady
Citrozone
Tel: 0031 687432278
Publicatiedatum: