Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste zending van Peruaanse Fairtrasa-projecten verwacht op 27 december

"Kunnen half jaar lang bio-Fairtrade mango's aanbieden"

"Er staat een uitdagend mango seizoen voor de deur", zegt José María Cubero van Fairtrasa Holland. "De beschikbaarheid van biologische mango vanuit Peru is zeer groot te noemen. Zeker in het begin van het jaar. Met de verkoopafdeling hebben we een strakke planning gemaakt en al behoorlijk wat acties gepland om het grote volume af te zetten en toch de prijs op een respectabel niveau te kunnen houden. Op deze manier kunnen wij onze telers nog steeds een prijs uitbetalen die duurzaam is", vult José aan.



Volgens Leon Hijweege, verantwoordelijk voor de verkoop aan een flink aantal retailers, is het vooral van toegevoegde waarde dat de mango's niet alleen biologisch, maar ook Fairtrade en Bio Suisse gecertificeerd zijn. "En dat is goed nieuws", vervolgt hij. "Want direct na Peru starten wij alweer op met West Afrika. Ook die mango's zijn biologisch en Fairtrade gecertificeerd. We kunnen met Fairtrasa Holland dus een half jaar lang biologische Fairtrade mango aanbieden."



De mango's uit Peru komen van eigen Fairtrasa projecten. "Onze collega's in Peru hebben erg veel tijd gestoken in het begeleiden van de telers volgens ons 3 Tier model. We delen de telers in in 3 groepen. De telers in Tier 1 zijn de minder ontwikkelde telers die veel aandacht nodig hebben op het gebied van teeltbegeleiding. Deze telers hebben geen infrastructuur. Met een aantal van deze telers vormt Fairtrasa dan een coöperatie en worden de krachten en kennis gebundeld. De telers in Tier 2 zijn de zoals wij noemen 'semi-ontwikkelde' telers. Deze telers zijn op de juiste weg en hebben vaak al de mogelijkheid om hun product op kleine schaal in dozen te verpakken. De telers in Tier 3 zijn de zelfstandige telers, die zelfs al hun eigen export kunnen verzorgen. Het doel van Fairtrasa is om alle telers op dat niveau te krijgen. De mango's die wij vanuit Peru ontvangen zijn van zelf ontwikkelde telers die in Tier 1 zaten toen wij in contact kwamen en nu zelfstandig exporteren. We kunnen onze missie in Peru dus geslaagd noemen!"

Fairtrasa Holland verwacht de eerste Mango's uit Peru op 27 december in hun loods in Poeldijk.

Voor meer informatie:

Fairtrasa Holland BV
ABC Westland 208
2685 DC Poeldijk
0174 291601
holland@fairtrasa.nl
Facebook
Publicatiedatum: