Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee nieuwe grote Haskap-rassen ontwikkeld

De Haskap is een rode vrucht van Japanse oorsprong. Na een recent selectieproces in de Verenigde Staten zijn twee nieuwe rassen ontdekt. De variĆ«teiten TANA (US PP26 706 P2) en KAPU (US PP26 820 P2) zijn nieuwe rassen met 100% Japanse genetische achtergrond en zijn de vrucht van het werk uitgevoerd door Dr. Maxine Thompson in Oregon, VS. 



Deze nieuwe rassen onderscheiden zich van de concurrentie door groter fruit, een later bloeiende en rechtopstaande statuur. Kapu en Tana worden aanbevolen voor de productie van fruit in gebieden met een gematigd klimaat.



Voor de beste productiviteit en om de beste bestuiving te verzekeren, wordt het aanbevolen om de 2 soorten samen te planten.



Multibaies heeft een exclusieve vermeerderingslicentie voor het grondgebied van de Europese Unie. Multibaies is historisch gespecialiseerd en erkend voor de productie van gecultiveerde bosbessenplanten.

Voor meer informatie:
Mathieu Billotte
Multibaies
Tel: +33 (0)2 41 42 14 14 
Publicatiedatum: