Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
EU pompt € 7,2 miljoen in bananenexport Ghana

Om de concurrentiepositie van de bananenuitvoer van Ghana te verbeteren, heeft de EU meer dan €7,2 miljoen geïnvesteerd in twee bananenboerderijen in het Afrikaanse land.

Vanuit continentaal perspectief waren Latijns-Amerikaanse (exclusief Mexico) en Caribische landen goed voor de hoogste waarde in dollar van de bananenexport met zendingen van $7,1 miljard of 60,5% van de wereldwijde bananensector.

Momenteel exporteert Ghana ongeveer 65.000 ton bananen; nauwelijks 1 procent van de wereldwijde bananenexportmarkt. Met de geleidelijke verlaging van de tarieven op de export van niet-ACS-leden verliest Ghana het concurrentievermogen.

De projectinvestering is een gezamenlijk partnerschap tussen de Europese Unie en het ministerie van Financiën. In het kader van deze interventie of steunregeling door de EU is een totaalbedrag van €7.240.000 geïnvesteerd in twee bedrijven - Golden Exotic Limited en Volta River Estate Limited - met het doel het concurrentievermogen van twee bedrijven te vergroten.Publicatiedatum: 15-12-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: