Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Minder Chinese gember van goede kwaliteit

"De gemberoogst is ten opzichte van vorig jaar niet veel veranderd. Hoewel het areaal iets is toegenomen, heeft de zware neerslag van 2017 een aantal plantages onder water gezet. Dit heeft de opbrengst beïnvloed," zegt Jim van Qingdao Oriental Joxin Trading.


Telers oogsten gember


Opslagfaciliteiten

"De tweede helft van elk jaar geldt als de seizoenspiek voor de gemberexport. De exportprijs is ten opzichte van vorig jaar iets afgenomen. Er zijn slechts kleine volumes aan gember met hoge kwaliteit op de markt. De prijzen schommelen nogal, omdat de hoge opbrengst van de gemberoogst in 2016 heeft geleid tot een overschot op de markt. Ook werd de markt verstoord door speculanten die een hype hadden gecreëerd. Er is nu minder gember in opslag dan in het vorige jaar. Opslagbedrijven zijn nu voorzichtiger en zijn bovendien niet zo optimistisch over de prijzen van 2018."


Een pakstation voor gember


Verpakte gember voor export

"Ons bedrijf werd opgericht in 2002 en bevindt zich in Qingdao. Hier bezitten we 50 hectare aan teeltgrond. Onze gember wordt onder het merk Oriental Joxin via de haven van Qingdao geëxporteerd naar regio's met een hoger marktsegment, zoals Europa en de VS."

Jim
Qingdao Oriental Joxin Trading Co., Ltd.
Phone: +86 532 8387 6700

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018