Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Chinese citroenen naar Russische supermarkten

Het Chinese Chengdu Handles Trade heeft onlangs een overeenkomst getekend met de Russische retailketen Magnit. Chengdu Handles Trade gaat het hele jaar rond citroenen leveren aan de supermarktketen. Het totale volume per jaar heeft een waarde van US$10 miljoen (€8,4 miljoen). Het fruit dat zal worden geleverd betreft de Youlike, een gele citroen die wordt geteeld in Anyue in de regio Sichuan.


Plantages voor de teelt van citroenen

Anyue is het enige Chinese district dat zich heeft gericht op de citroenteelt. Alle biologisch geteelde citroenen komen hier vandaan. Daarnaast geldt de regio als een voorbeeld voor kwaliteit en veiligheid qua export. De citroenen uit Anyue hebben qua opbrengst een aandeel van 80% binnen de Chinese sector en van 10% op wereldniveau. Zodoende geldt Anyue als het belangrijkste teeltgebied voor citroenen in China

"We combineren op natuurlijke wijze de toename in volume met de verbetering van kwaliteit," zegt Tian Zaize, de directeur van de afdeling voor de citroenensector in het district Anyue. In de praktijk betekent dit dat plantages met een lage tot middelmatige opbrengst worden verbeterd en dat geoptimaliseerde technologie wordt toegepast bij het aanplanten van nieuwe boomgaarden. Op deze manier wordt de opbrengst van de citroenplantages effectief verbeterd. Telers in Anyue hebben een teeltmodel geïmplementeerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van diepe geulen, hoge randen en relatief weinig bomen. Het snoeien van de bomen wordt in de eerste drie jaar van de leeftijd van de boom vermeden. 

In de nieuwe boomgaarden is de drie meter afstand tussen de bomen verlengd naar zes meter afstand. Dit zorgt ervoor dat de bomen elkaars zonlicht niet meer blokkeren. De diepe geulen en hoge randen zorgen voor verbeterde irrigatie. De natuurlijke omgeving die zo wordt gecreëerd leidt ertoe dat de opbrengst per 0,07 hectare wordt verbeterd van 1.500 kilo tot 2.500 kilo. Daarmee stijgt ook het inkomen van de telers. Naast de natuurlijke omstandigheden wordt ook gebruik gemaakt van meststoffen, zodat de hoge kwaliteit van het citrus wordt gegarandeerd.


Het oogsten van vers fruit

Vandaag de dag vermijden citroenentelers in Anyue het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Er wordt niet alleen geen gebruik gemaakt van gewasbeschermingsmiddelen die door de Chinese overheid zijn verboden, maar ook wordt afgezien van het toepassen van middelen die vermeld staan in de Codex Alimentarius van de belangrijkste exportmarkten. Dit zijn onder andere de VS, de EU, Rusland en Zuidoost-Azië.


Youlike-citroenen

Op dit moment worden de citroenen van Chendu Handles Trade niet alleen naar Rusland geëxporteerd, maar ook naar Canada, Singapore, Maleisië en Hong Kong. Het bedrijf wil het gebruik van natuurlijke bronnen optimaliseren, zodat er kan worden uitgebreid naar markten in het buitenland. Zo wil het bedrijf zijn activiteiten vergroten in het Midden-Oosten en Europa door middel van de nieuwe China-Europe Express Railway.


Voor meer informatie:

International market department:
Wen Yuelin (Jason Wen) telephone: +86 187 8213 9418
Zhao Dong (Frank Zhao) telephone: +86 187 8246 7799
Wang Guochun (Flexi Wu) telephone: +86 189 8915 1860
Chengdu Handles Trade Co., Ltd
Trademark: Handles
Website: www.china-citrus.com
Telephone number: +86 28 8629 5110
E-mail address: info@china-citrus.com

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018