Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Amerikaanse markt bioknoflook momenteel uitstekend

"De aanvoer van knoflook uit Pennsylvania is prima. We werken uitsluitend met biologisch gecertificeerde knoflook en die wordt hier in Pennsylvania geteeld," vertelt Emily Best van Tuscarora Organic Growers Cooperative uit Hustontown. De aanvoer is vrijwel gelijk aan die van vorig jaar deze periode. 

Stabiele vraag
Ondertussen is er een sterke vraag naar knoflook. "We zijn een lokale leverancier en verkopen onze knoflook aan restaurants en retailers in de regio Mid-Atlantic, Maryland, Virginia en Pennsylvania," vertelt Best. "Onze verkoop verloopt vlot maar onze prijzen liggen hoger dan het gemiddelde. Knoflook uit Tuscarora is zo'n €0,25 duurder.  

Tuscarora merkt dat de vraag in de aanloop naar de feestdagen aan begint te trekken. "We hadden al een piek in de vraag voor Thanksgiving omdat retailers er zeker van wilden zijn dat ze over voldoende voorraad beschikten. Ik denk dat we dit voor de feestdagen opnieuw mee gaan maken," aldus Best, die in de maanden december en januari voldoende product hoopt te verhandelen om overtollige voorraden te voorkomen. "Januari is ook altijd nog een goede maand voor de knoflookafzet omdat mensen dan beginnen met gezond eten."

Voor meer informatie:
Emily Best
Tuscarora Organic Growers Cooperative
Tel: 814-448-2173
gm@tog.coop
www.tog.coop

Publicatiedatum: 19-12-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: