Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weer zit Argentijnse steenfruittelers dwars

De weersomstandigheden in de Argentijnse Valles Templados de Jujuy hebben dit jaar hun weerslag gehad op het nectarine- en perzikenseizoen. "Dit seizoen hebben we in totaal 130.000 dozen van 10 kilo extra-vroege en vroege rassen vermarkt. De daling van de volumes wordt op 40% ten opzichte van voorgaande jaren geraamd. Deze daling is het gevolg van het uitblijven van winterse kou, waardoor er een ongelijkmatige vegetatieve groei en bloei optrad, de fruitzetting minder goed was, er minder pollen beschikbaar waren en het fruit ongelijkmatige rijpte wat leidde tot een lagere productie en kleine maten." Dit is te lezen in een publicatie in de Fruit and Vegetables nieuwsbrief van INTA-CMCBA Conventie no. 70. 


 
In dit document wordt vermeld dat de regio Valles Templados de Jujuy beschikt over een areaal van 30.000 hectare met irrigatie en verschillen in hoogteligging variërend van 600 tot 1.200 meter boven zeeniveau. In de lager gelegen regio's, en dan met name El Carmen, met steden zoals Perico, Monterrico en El Carmen, worden de vroege en extra-vroege nectarine- en perzikenrassen geteeld op een areaal van in totaal 750 hectare. 

De pluk van deze rassen loopt van half september tot half november. "De perzikenrassen die hier geteeld worden zijn Flordagem, Flordastar, Early Grande, Flordaking, Opedepe, Rojo Dos en Hermosillo. Daarnaast worden er de netarinerassen Don Basilio, SunDollar, Don Tonco en Sunmist geteeld."

Nog eens 50 hectare boomgaarden bevinden zich in hoger gelegen gebieden, waaronder San Antonia en General Manuel Belgrano. "Hier worden nectarinerassen geteeld die koude uren nodig hebben, waaronder Caldessi, Fantasia en Aniversario INTA, evenals de perzikenrassen June Gold, Rich Lady, Royal Glory, Ruby Prince en Maria Bianca. Het fruit wordt geoogst in november en december en afgezet op nabijgelegen markten. 

In de nieuwsbrief wordt uitgelegd dat het feit dat deze regio gekenmerkt wordt door een afwisseling van lage en hoge temperaturen. Afhankelijk van de intensiteit van deze verschillen kunnen deze de fysiologische processen van de plant in meer of mindere mate beïnvloeden. 





Publicatiedatum: