Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vorst levert reusachtige appelen op

De Britse retailer Morrisons verkoopt momenteel reusachtige Braeburn appelen die het gevolg zijn van de ongebruikelijke weersomstandigheden van het voorbije voorjaar. 

De vorst in april heeft gezorgd voor een kleinere oogst. Zo'n 10% van de Braeburn appelen ging verloren. Telers keken echter vreemd op toen de overgebleven appelen tweemaal zo groot en zwaar werden met een gewicht van gemiddeld 450 gram per stuk. Een normale Braeburn appel weegt rond de 170 gram. 

Braeburn appelen worden in het najaar geplukt en hebben een rustperiode van drie weken nodig om goed op smaak te komen. De koude aprilmaand zorgde ervoor dat de bomen pas in juli in bloei kwamen waardoor de bestuiving minder goed verlopen is. De gunstige weersomstandigheden gedurende de rest van het seizoen hebben de resterende appelen echter een boost gegeven waardoor zij tot extra grote maten uitgegroeid zijn. 

Publicatiedatum: