Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Avocado's 'groen goud' voor Peruaanse exportsector

Met de avocado-export heeft Peru 'groen goud' in handen. De export van Peruaanse avocado's heeft de laatste jaren een gestage groei doorgemaakt en bereikte gedurende de eerste negen maanden van 2017 een waarde van ruim €482 miljoen, meldt handelsorganisatie ComexPeru.

Volgens het International Trade Centre (ITC) is Peru sinds 2014 de op twee na grootste avocado-exporteur ter wereld, en wordt het land alleen overtroffen door Mexico en Nederland. 

Uit cijfers van de National Customs and Tax Adminsitration (Sunat) blijkt dat de Peruaanse avocado-export tussen 2013 en 2014 met 64% groeide, van €155,2 miljoen naar €254,2 miljoen. Bovendien bereikte de export van avocado's in 2015 een waarde van €259 miljoen, wat neerkomt op een stijging van 1,6% 

Het fruit bereikte in 2016 een waarde van €336 miljoen en positioneerde zich hierdoor als derde meest geëxporteerde niet-traditionele Peruaanse exportproduct. 

Handelsorganisatie ComexPeru laat weten dat de positieve tendens aanhoudt aangezien de export van het product tussen januari en september de €482 miljoen overschreed, een stijging van 43,7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. 

Deze groei wordt ondersteund door de grotere export naar Nederland, dat de belangrijkste importeur van Peruaanse avocado's is, (€175 miljoen; +26,7%).

De export naar de Verenigde Staten (€140 miljoen; +121,1%), Spanje (75,2 miljoen; +13,9%), Verenigd Koninkrijk (€48,9 miljoen; + 30,2%) en China (€10,9 miljoen; +181,4%) groeide eveneens. 

De handelsorganisatie merkt ook op dat de Verenigde Staten er uit springen als aantrekkelijke markt voor de voortdurende groeiende Peruaanse avocado-export, met name omdat in 2016 nog maar 3,6% van de avocado-import op deze markt uit Peru afkomstig was. 
Publicatiedatum: