Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Evofenedex

"Brexit: nog geen groen licht voor gesprekken over handelsrelatie"

Goede handelsafspraken zijn van groot belang om de handel van en naar het Verenigd Koninkrijk eenvoudig te laten verlopen. Het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) hebben nog geen akkoord over de afwikkeling van de scheiding (fase 1). Dat maakten de Britse Premier May en voorzitter Juncker van de Europese Commissie 4 december bekend, meldt Evofenedex.

Zonder akkoord blijft het nog steeds onzeker of de gesprekken over de handelsrelatie (fase 2) deze maand kunnen starten. Wij vinden het belangrijk dat de gesprekken over de handelsrelatie deze maand nog starten, aangezien Brexit Day – 29 maart 2019 – steeds dichterbij komt.

Groen licht
Grootste knelpunt in de gesprekken lijkt de grens met Noord-Ierland te zijn. De EU wil graag dat Noord-Ierland na Brexit een aparte status krijgt, zodat de grens tussen Ierland en Noord-Ierland open blijft. May is in het Lagerhuis afhankelijk van gedoogsteun van de Noord-Ierse Democratic Unionist Party, die tegen een aparte status is. De EU neemt tijdens de EU-top op 14 en 15 december een besluit of voldoende voortgang is geboekt om de onderhandelingen over de nieuwe handelsrelatie te starten. De onderhandelingen over de scheiding gaan deze week verder.

Goede handelsafspraken
Wij vinden het belangrijk dat de Brexit-onderhandelingen resulteren in goede handelsafspraken. Goede handelsafspraken zijn van groot belang om de handel van en naar het Verenigd Koninkrijk – onze derde handelspartner wereldwijd – eenvoudig te laten verlopen. Mocht het niet mogelijk zijn voor Brexit Day goede handelsafspraken te maken, dan moet een overgangsperiode worden ingesteld totdat nieuwe goede afspraken zijn gemaakt.

Bron: Evofenedex
Publicatiedatum: