Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Beperkte wereldwijde teelt van honingbessen

"De honingbes, oftewel de blauwe kamperfoelie, is een soort zachtfruit. Er zijn slechts een paar gebieden waar de honingbes kan worden geteeld. In China is alleen de regio Heilongjiang hiervoor geschikt. Honingbessen worden elk jaar rijp aan het begin van juni en zijn dan beschikbaar tot het begin van juli. Zodoende is het seizoen van dit jaar al afgerond. Ik denk dat de marktprijs van volgend jaar toe zal nemen met 10% tot 30%, omdat meer consumenten bekend zijn geworden met deze fruitsoort," zegt Wang Feng, CEO van Heilongjiang Mai Xu Agricultural Development.


Honingbessen


Velden met honingbessen

"In China worden pas sinds korte tijd honingbessen gekweekt. In 2000 werden door de noordoostelijke landbouwuniversiteit een aantal rassen geïntroduceerd vanuit Rusland en Japan. Vervolgens nam dit instituut het voortouw met onderzoek naar het kweken van nieuwe soorten. Later kwamen er dankzij landbouw- en bosbouwonderzoekers uit Heilongjiang en Jilin nog meer rassen uit Rusland naar China. De Beilei is nu een van de meest geteelde rassen."


Honingbessen ter grootte van een munt


De teelt van honingbessen

"Wegens de beperkte teelt is het wereldwijde aanbod aan honingbessen nog vrij klein. Het grootste deel van dit aanbod is geconcentreerd in de VS, Canada, Rusland en Japan. In China kent iedereen blauwe bessen, maar is men nauwelijks op de hoogte van honingbessen. Samen met een Chinese brancheorganisatie voor zachtfruit zijn we dit jaar begonnen met het houden van promotiecampagnes. Ik denk dat we binnen een jaar zullen zien hoe zowel in China als in de rest van de wereld er meer bewustzijn gaat komen over honingbessen."


Velden met honingbessen


Vers geoogste honingbessen

"We hebben in het district Hua'nan in Kiamusze 30 hectare aan velden voor honingbessen. Met volgend jaar is dit areaal uitgebreid naar 100 hectare. Onze honingbessen worden voornamelijk onder ons merk Feng Yiran in premium-verpakking geleverd aan supermarkten en aan bedrijven die honingbessen verwerken, in grote en middelgrote steden in China. Omdat ons areaal toeneemt, gaan we volgend jaar en het jaar daarop waarschijnlijk een oogst zien van meer dan 100 ton. In de komende jaren gaan we een merk ontwikkelen dat goed aansluit bij de Chinese consument. Ook hopen we samen te kunnen werken met Canadese importeurs, zodat we kunnen beginnen met de export van onze honingbessen naar Canada."

Wang Feng - CEO
Heilongjiang Mai Xu Agricultural Development Co., Ltd.
Phone: +86 177 4510 8277 

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018