Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Italiaanse co÷peratie floreert dankzij TopControl technologie

De co÷peratie Texel (die onderdeel uitmaakt van het Consorzio VI.P-Val Venosta) is al sinds 2003 klant bij TopControl voor het automatisch verpakken van appelen.  EÚn van de eerste FruitManager systemen werd hier ge´nstalleerd en heeft bijgedragen aan een verbetering van de interne logistieke processen van deze co÷peratie.


Archieffoto

Vijf jaar gelden is Texel gestart met met het invoeren van meer innovaties en het verbeteren van de interne doorstroming en deze verandering is in verschillende fases gerealiseerd.

Fase 1 ľ 2012/2013: 
De co÷peratie besluit om haar magazijn te automatiseren en integreren in het logistieke proces met als doel de kosten te verlagen en efficiŰntie te verhogen. TopControl speelde hierin een belangrijke rol. Dankzij de installatie van de StorageManager die gekoppeld is aan de FruitManager, is het volledige verpakkings- en sorteerproces geoptimaliseerd. 

Het resultaat was meer dan bevredigend aangezien de verkrijgbaarheid van AGF real time aanzienlijk groeide.
Fase 2 ľ 2014/2015:
Bij de vervanging van het beheerssysteem in de co÷peraties van VI. P Val Venosta werd de interface voor de FruitManager/StorageManager-systemen herzien zodat deze aan alle eisen van retailers voldoen. De co÷peratie heeft ook de sorteermachine vervangen om het sorteerproces van de appelen te optimaliseren. 

Producten werden voorheen door operators ingevoerd die dan ook altijd beschikbaar dienden te zijn. Om deze reden werden er automatische oplossingen ge´mplementeerd waardoor de invoer nauwkeuriger en flexibeler kan verlopen.

In de loop der jaren zijn retailers kieskeuriger geworden als het aankomt op verkrijgbaarheid, verpakkingsmogelijkheden en -formaten. Om de tijdverlies tussen de orders te beperken, is er een uiterst innovatief ledigingssysteem ge´mplementeerd. Samen met TopControl heeft de leverancier de specifieke eisen van de appelverwerking in kaart gebracht, met name wat betreft het ledigingssysteem met ge´ntegreerde weging en softwarebeheer. 

Fase 3 ľ 2016:
Gedurende deze fase werd een volledig automatische voedingsband voor de verpakkingslijn ge´nstalleerd. Voorheen moesten operators het fruit van de units naar de band verplaatsen maar nu gebeurt dit door een flexibel automatisch systeem dat volledig bestuurd wordt door FruitManager en StorageManager van TopControl.

Fase 4ľ 2017:
Tijdens fase vier werden de verpakkingslijnen aangepast. Hierdoor zijn de prestaties verhoogd en wordt tijdverlies voorkomen zodat de co÷peratie aan de eisen van de markt kan blijven voldoen. 


Contact:
TopControl Srl
Via Enzenberg 24/A
39018 Terlano
Tel.: +39 0471 319999
Email: marketing@topcontrol.it
Web: www.topcontrol.it

Publicatiedatum: 5-12-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: