Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Stagnerende aardappelmarkt Zuid-ItaliŽ

Terwijl de vraag naar aardappelen in de regio Bologna een paar weken geleden nog goed was, ondanks de lage prijzen, is de situatie in het zuiden van ItaliŽ (CalabriŽ, SiciliŽ en Puglia) minder rooskleurig. 

"De markt is stil komen te liggen vanwege de aanwezigheid van goedkope aardappelen uit andere Europese landen, met name Duitsland en Frankrijk. Europese aardappelen worden verkocht voor Ä0,15 tot Ä0,20 per kilo terwijl lokaal geteelde aardappelen minimaal Ä0,30 per kilo kosten. Onze kosten zijn verdubbeld en we verkopen niks."

Volgens de teler brengen buitenlandse telers groter volumes aardappelen in heel ItaliŽ op de markt. "Er kan weinig tegen gedaan worden op deze geglobaliseerde markt. We kunnen goede kwaliteit leveren maar het lukt ons niet om te concurreren op kwantiteit."


(Archieffoto)

"November is altijd een slappe maand en vanaf 8 december zal de situatie verbeteren. De maanden januari en februari zijn doorgaans veel beter. We hopen op lagere temperaturen zodat de afzet een impuls krijgt. Momenteel komen de temperaturen overeen met het seizoensgemiddelde."

In Sila is het rooien bijna voltooid. "De laatste gele Agria aardappelen worden nu gerooid omdat de regen in november de oogst wat heeft vertraagd." De producent laat daarnaast nog weten dat minimaal 50% van de aardappelen uit Sila bestemd is voor de verwerkende industrie.

Publicatiedatum: 5-12-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: