Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Alco Kappé, Allnuts

"Niet alleen met kerst, maar ook in de zomer eten we meer noten"

Tholen - Voor groothandel Allnuts uit het Belgische Herk-de-Stad zijn het drukke tijden. Niet alleen staan de feestdagen voor de deur, maar ook een uitbreiding van het gebouw zorgt ervoor dat het bedrijf dat zich onder ander bezig houdt met noten, gedroogd fruit en kruiden, het drukker heeft dan ander jaren het geval was rond de feestdagen. Vooral de kruiden doen het dit jaar volgens Alco Kappé van Allnuts goed.


Kurkuma doet het goed bij Allnuts.

Stijgende vraag
Een van de producten van Allnuts die rond de feestdagen volgens Alco de deur uitvliegt, is het kruid kurkuma. "Consumenten zijn op zoek naar kruiden die bekend staan om hun positieve eigenschappen", vertelt hij. "Kurkuma is er daar een van. Het zijn echte mode-kruiden, zoals dat de superfoods eerst enorm populair waren. Dat is nu wel echt een trend die we zien."

Niet alleen in de kruiden ziet Alco een piek, ook met de noten gaat het volgens hem goed. "De laatste jaren is de vraag naar noten veranderd", zo gaat hij verder. "Vroeger zag je in de zomermaanden een dip in de vraag en een piek met de feestdagen. Nu is het zo dat de vraag naar noten het hele jaar door stabiel is, met een piek rond de feestdagen. We eten over het algemeen steeds meer noten. Tot aan de feestdagen hebben wij het heel erg druk. Tussen kerst en nieuwjaar is het dan weer de normale drukte. Mensen zitten dan waarschijnlijk nog vol van de noten van de feestdagen. Rond de tweede week van januari zien wij de vraag weer aantrekken en zit er weer een stijgende lijn in de vraag naar noten."


Verschillende producten die Allnuts in het assortiment heeft. 

Noot is meer dan snack
Een ander punt dat Alco opvalt, is de algemeen stijgende vraag naar noten, gedurende het hele jaar. Hoewel noten vroeger meer in de categorie 'snacks' hoorde, kunnen en worden noten nu bijna bij iedere maaltijd gegeten worden. "Tien tot vijftien jaar geleden was de noot een snack", vertelt hij. "Tegenwoordig is het een onderdeel geworden van de dagelijkse consumptie. Of het nu ontbijt, lunch, tussendoortje of avondeten is: de noot kan altijd. Dat de vraag naar noten toeneemt merken wij ook in onze webwinkel. Sinds vorig jaar bezorgen wij de producten die online besteld worden ook in Nederland. Daar zit zeker een stijgende lijn in. Ook in Frankrijk zijn we steeds vaker actief. Doordat de noten online besteld kunnen worden, zien wij voornamelijk dat het de laatste dagen voor kerst erg druk voor ons is. Wanneer er voor 14.00 uur besteld wordt, is het in België de volgende dag in huis. In Nederland of Frankrijk komt daar meestal 24 uur bij. Door het online gemak, wachten mensen vaak langer tot ze onze producten bestellen, al is dat natuurlijk goed mogelijk. Juist omdat wij snel kunnen leveren."

Uitbreiding
Niet alleen is het bij Allnuts druk, doordat de feestdagen naderen. Ook door de uitbreiding van het bedrijf is het drukker dan normaal voor het Belgische bedrijf. "Ik denk dat het nieuwe gebouw wel tien tot vijftien keer groter is dan ons huidige gebouw", vertelt hij. "We zijn nu bezig met de afwerking en we hopen dat tegen het einde van het jaar het gebouw operationeel kan zijn. Doordat wij groeien, moesten we onze ruimte wel uitbreiden. 


Het nieuwe gebouw is tien tot vijftien keer groter dan het huidige gebouw.

Voor meer informatie:
Allnuts
Industrieweg 1038, 3540 Herk-de-Stad
T: +32(0)495 79 87 42 (NL)
T: +32(0)496 71 73 94 (FR)
T: +32(0)11 96 09 98

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018