Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aardappeloogst Nordrhein-Westfalen iets lager

De aardappeltelers in Nordrhein-Westfalen behaalden dit jaar een aardappeloogst van 52,3 ton per hectare. Dit was de op twee na hoogste opbrengst per hectare aller tijden. Statistiekbureau 'Information und Technik Nordrhein-Westfalen' deelt aan de hand van voorlopige resultaten van het 'speciale oogst- en kwaliteitsonderzoek' mee dat het recordresultaat uit 2008 (destijds: 53,7 ton per hectare) slechts 1,4 ton of 2,6 procent hoger lag. In 2016 bedroeg de opbrengst per hectare nog 47,0 ton (2017: +11,3 procent).

De totale aardappeloogst in Nordrhein-Westfalen viel in 2017 met 1,63 miljoen ton 11,6 procent groter uit dan in 2016. Daarmee lag de oogst ook 8,3 procent boven het gemiddelde over de jaren 2011 tot 2016.

Doorslaggevend voor de bovengemiddelde oogst dit jaar waren – afgezien van lokale bijzonderheden – de optimale weersomstandigheden voor het vroeg poten van de aardappelen, evenals ideale startomstandigheden voor de groei. Na tussentijds een korte periode van droogte maakte het daaropvolgende vochtige en milde weer een tevredenstellende knolvorming mogelijk, waardoor het grootste deel van de aardappelen de gewenste afmeting en kwaliteit bereikte.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018