Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappeloogst Nordrhein-Westfalen iets lager

De aardappeltelers in Nordrhein-Westfalen behaalden dit jaar een aardappeloogst van 52,3 ton per hectare. Dit was de op twee na hoogste opbrengst per hectare aller tijden. Statistiekbureau 'Information und Technik Nordrhein-Westfalen' deelt aan de hand van voorlopige resultaten van het 'speciale oogst- en kwaliteitsonderzoek' mee dat het recordresultaat uit 2008 (destijds: 53,7 ton per hectare) slechts 1,4 ton of 2,6 procent hoger lag. In 2016 bedroeg de opbrengst per hectare nog 47,0 ton (2017: +11,3 procent).

De totale aardappeloogst in Nordrhein-Westfalen viel in 2017 met 1,63 miljoen ton 11,6 procent groter uit dan in 2016. Daarmee lag de oogst ook 8,3 procent boven het gemiddelde over de jaren 2011 tot 2016.

Doorslaggevend voor de bovengemiddelde oogst dit jaar waren – afgezien van lokale bijzonderheden – de optimale weersomstandigheden voor het vroeg poten van de aardappelen, evenals ideale startomstandigheden voor de groei. Na tussentijds een korte periode van droogte maakte het daaropvolgende vochtige en milde weer een tevredenstellende knolvorming mogelijk, waardoor het grootste deel van de aardappelen de gewenste afmeting en kwaliteit bereikte.
Publicatiedatum: