Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: aanhoudingen voor diefstal 150 ton amandelen

In Spanje zijn zeven personen aangehouden op verdenking van diefstal en heling van amandelen in de regio's La Rioja en Aragón. De betrokkenheid van twee andere personen wordt nog onderzocht. 

De hoofdverdachten zijn de eigenaars van een inkoop- en verkoopmagazijn in Arnedo. Waarschijnlijk hebben zij vanaf september t/m november meer dan 194.000 kilo amandelen ter waarde van €155.200 illegaal ingekocht. Omdat bij dit bedrijf niet naar een bewijs van oorsprong werd gevraagd, verkochten veel criminelen uit Aragón, La Rioja en Navarra hier hun gestolen amandelen.

Er zijn 212 personen met een strafblad óf zonder eerdere connecties met de agrarische sector die amandelen aan deze handelaar hebben verkocht zonder een bewijs van oorsprong. Deze verdachte verkopers hebben de Spaanse, Roemeense of Marokkaanse nationaliteit en het overgrote deel van hen woont in nabije provincies.

In de loods zijn 3000 kilo gestolen amandelen aangetroffen. Deze amandelen zijn terug bij de rechtmatige eigenaar.

Bron: larioja.com
Publicatiedatum: