Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: hogere Navelinaprijzen

De prijzen van Navelina-sinaasappelen wordt beïnvloed door het weer van de afgelopen maanden. Er is zodoende sprake van een bijzonder seizoen, dat een maand eerder dan normaal is begonnen.



De maten van het fruit zijn kleiner wegens het gebrek aan neerslag. "We hebben dezelfde volumes als vorige jaren. We waren in staat om net zoveel klanten als vorig jaar van fruit te voorzien. Ook was het aantal kilo's in ons aanbod even groot als in het vorige seizoen. Maar we hadden geen grote maten," zegt teler Virginia Domínguez. "De klanten in onze exportmarkten willen geen hoge prijzen betalen en er is veel aanbod. Bovendien is de logistiek ten opzichte van vorig jaar duurder geworden. Veel klanten halen als alternatief hun fruit direct van het veld, maar dat heeft natuurlijk niet dezelfde kwaliteit als fruit voor export."

Ook heeft Domínguez te maken met de concurrentie van sinaasappelen uit andere producerende landen. "Egyptische sinaasappelen hebben een lagere prijs, omdat de arbeidskosten daar lager liggen. Daarom kan Egypte scherpe prijzen hanteren. Ook wil Marokko een plaats op de markt vinden voor zijn fruit. Je moet bijna vechten om een plek als je wil exporteren naar markten als Parijs of Perpignan," zegt Domínguez.


Voor meer informatie: 
Virginia Domínguez de la Costa 
Tel.: +34 655604412 
Publicatiedatum: